Hersentumoren (selectie ongedaan maken) < selecteer een ziekenhuis voor informatie op maat

Uitzaaiingen in de hersenen

Van een kwaadaardige tumor elders in het lichaam kunnen cellen losraken. Die kankercellen kunnen via het bloed in de hersenen terechtkomen en ook daar uitgroeien tot tumoren. Dit zijn uitzaaiingen (metastasen).

 

Dus, als een patiënt met longkanker (later) ook een tumor in de hersenen heeft, gaat het bijna nooit om een hersentumor die in de hersenen is ontstaan, maar om longkankercellen die in de hersenen een tumor vormen. We spreken dan van een hersenmetastase. Deze wordt als longkanker behandeld.

 

Een tumor die in de hersenen ontstaat, veroorzaakt vrijwel nooit uitzaaiingen elders in het lichaam.

Laatst bewerkt: 1 maart 2005Bron: KWF Kankerbestrijding


Voor de disclaimer, zie: http://www.kankerwiehelpt.nl/disclaimer-8.html
 

Mededeling

U ziet op deze pagina 'slechts' een beperkt aantal ziekenhuizen. Dit betekent dat alleen getoonde ziekenhuizen voor deze kankersoort eigen ziekenhuisinformatie hebben toegevoegd.

 

Als een ziekenhuis over een kankersoort nog geen eigen informatie heeft toegevoegd, betekent dit niet dat u daar niet behandeld kunt worden. Het betekent óók niet dat het ziekenhuis niet deskundig is.

 

Wanneer u kiest voor 'Toon alle ziekenhuizen' krijgt u de mogelijkheid om een ziekenhuis te selecteren, waarvan de algemene informatie getoond wordt. Daarna kunt u via de knop 'kankersoort' zien voor welke kankersoorten het ziekenhuis informatie heeft toegevoegd.