Baarmoederhalskanker (selectie ongedaan maken) Máxima Medisch Centrum (selectie ongedaan maken)

Colposcopie

Polikliniek afwijkend uitstrijkje
POK locatie Eindhoven: donderdag van 08.30-12.00 uur (oneven week)
POK locatie Veldhoven: woensdag van 13.30-17.00 uur (oneven weken) en donderdag van 13.30-17.00 uur (even weken)

Tel.: (040) 888 83 80
Website: Polikliniek afwijkend uitstrijkje

Er kunnen in het uitstrijkje zodanig afwijkende cellen worden geconstateerd, dat nader onderzoek door een gynaecoloog nodig is. Met behulp van een colposcoop (een sterk vergrotende loep) kan de gynaecoloog de baarmoedermond nauwkeurig bekijken. Ook hierbij is een speculum in de vagina ingebracht. Tijdens dit onderzoek kan de gynaecoloog een stukje weefsel wegnemen dat er afwijkend uitziet. Deze ingreep noemt men een biopsie. Het onderzoek kan vervelend zijn, maar een verdoving of narcose is zelden nodig. Een patholoog onderzoekt het verkregen weefsel onder de microscoop; histologisch onderzoek. Daarmee is een definitieve uitspraak mogelijk over de aard van de afwijking.

 

Als een voorstadium van baarmoederhalskanker wordt vastgesteld, zal de gynaecoloog doorgaans kunnen volstaan met een plaatselijke behandeling. U hoeft daarvoor meestal niet in een ziekenhuis te worden opgenomen.

 

Als daarentegen baarmoederhalskanker wordt vastgesteld, is verder onderzoek nodig.

Laatst bewerkt: 22 augustus 2008Bron: KWF Kankerbestrijding


Voor de disclaimer, zie: http://www.kankerwiehelpt.nl/disclaimer-8.html
 

Mededeling

U ziet op deze pagina 'slechts' een beperkt aantal kankersoorten. Dit betekent alleen dat het ziekenhuis voor de andere kankersoorten (nog) geen eigen ziekenhuisinformatie heeft toegevoegd.

 

Als een ziekenhuis over een kankersoort nog geen eigen informatie heeft toegevoegd, betekent dit niet dat u daar niet behandeld kunt worden. Het betekent óók niet dat het ziekenhuis niet deskundig is.

 

Wanneer u kiest voor 'Toon alle kankersoorten' krijgt u de algemene informatie die voor álle ziekenhuizen hetzelfde is.

 

Mededeling

U ziet op deze pagina 'slechts' een beperkt aantal ziekenhuizen. Dit betekent dat alleen getoonde ziekenhuizen voor deze kankersoort eigen ziekenhuisinformatie hebben toegevoegd.

 

Als een ziekenhuis over een kankersoort nog geen eigen informatie heeft toegevoegd, betekent dit niet dat u daar niet behandeld kunt worden. Het betekent óók niet dat het ziekenhuis niet deskundig is.

 

Wanneer u kiest voor 'Toon alle ziekenhuizen' krijgt u de mogelijkheid om een ziekenhuis te selecteren, waarvan de algemene informatie getoond wordt. Daarna kunt u via de knop 'kankersoort' zien voor welke kankersoorten het ziekenhuis informatie heeft toegevoegd.