Mesothelioom (selectie ongedaan maken) < selecteer een ziekenhuis voor informatie op maat

De borstkas

 De borstkas

 

In de borstkas bevinden zich de longen, aan weerszijden van het hart. De longen zijn opgebouwd uit elastisch, sponsachtig weefsel.

 

De rechterlong bestaat uit drie longkwabben, de linkerlong uit twee longkwabben.

 

Elke long is omgeven door een vlies, het longvlies (d). Ook de binnenkant van de borstkas is bekleed met een vlies: het ribvlies (c). Samen vormen zij het borstvlies. 

 

a. huid

b. rib

    

c. ribvlies

d. longvlies

= borstvlies

   

e long

f. borstwand

   

g. ribben

h. longen

 

Tussen het ribvlies en het longvlies bevindt zich een dunne laag vocht: het pleuravocht. Dit vocht zorgt ervoor dat de beide vliezen bij het in- en uitademen makkelijk langs elkaar kunnen glijden.

Onder normale omstandigheden bevindt zich tussen beide vliezen slechts een kleine hoeveelheid vocht. Maar bij aandoeningen van de longen, het borstvlies of het hart kan deze hoeveelheid vocht flink toenemen.  

Laatst bewerkt: 3 september 2009Bron: KWF kankerbestrijding


Voor de disclaimer, zie: http://www.kankerwiehelpt.nl/disclaimer-8.html
 

Mededeling

U ziet op deze pagina 'slechts' een beperkt aantal ziekenhuizen. Dit betekent dat alleen getoonde ziekenhuizen voor deze kankersoort eigen ziekenhuisinformatie hebben toegevoegd.

 

Als een ziekenhuis over een kankersoort nog geen eigen informatie heeft toegevoegd, betekent dit niet dat u daar niet behandeld kunt worden. Het betekent óók niet dat het ziekenhuis niet deskundig is.

 

Wanneer u kiest voor 'Toon alle ziekenhuizen' krijgt u de mogelijkheid om een ziekenhuis te selecteren, waarvan de algemene informatie getoond wordt. Daarna kunt u via de knop 'kankersoort' zien voor welke kankersoorten het ziekenhuis informatie heeft toegevoegd.